Krugerrand goud

Krugerrand goud

goud-bestellen

Wilt u investeren in gouden munten? De Krugerrand is wereldwijd een bekende en populaire gouden beleggingsmunt. Het is een van de eerste gouden Troy Ounce munten in de wereld. Gouden beleggingsmunten zijn snel leverbaar én vrijgesteld van BTW.

Gouden Krugerrand kopen?

Kom naar één van onze kantoren bij u in de buurt. De gouden Krugerrand is snel leverbaar. U heeft uw gouden munten binnen enkele werkdagen fysiek in bezit. We handelen op de actuele koers en u kunt zowel contant als per bank betalen. Heeft u speciale wensen of wilt u verschillende gouden munten aanschaffen? We denken graag met u mee!

Krugerrand internationaal bekend

De gouden Krugerrand bevat precies 1 Troy ounce goud. De Zuid-Afrikaanse munt wordt geslagen sinds 1967. De munt dankt zijn naam aan Paul Kruger, de latere president van Zuid-Afrika. De gouden Krugerrand is een wereldwijd geliefd als beleggingsmunt. Het ontwerp van de munt is sinds zijn eerste uitgave onveranderd. Het borstbeeld van Paul Kruger siert de voorzijde. Op de keerzijde is de typisch Zuid-Afrikaanse springbok afgebeeld. De koperachtige kleur dankt de munt aan een kleine hoeveelheid koper die aan het goud is toegevoegd. De munt wordt er harder van en kan minder snel nagemaakt worden. Het gewicht van de munt is hierdoor iets zwaarder dan exact 1 troy ounce.

Krugerrand uitgaven

Van de gouden Krugerrand zijn vier verschillende uitgaven. Naast de 1 troy ounce munt zijn er de ½, ¼ en 1/10 troy ounce uitgaven.

Eigenschappen van Gouden Krugerrand:

Land van herkomst: Zuid-Afrika
Fabrikant: South African Mint
Materiaal: Goud
Gehalte: 916,67/1000
Gewicht bruto: 33,93 gram
Gewicht netto: 31,103 gram (1 troy ounce)
Diameter: 32,6 mm.

Kom bij ons langs

Voor nu en voor de toekomst is het verstandig om een deel van uw vermogen in goud om te zetten. Wij zijn u graag van dienst om dit te realiseren.

Krugerrand goud