Muntenverzameling

Muntenverzameling

Inkoop en Taxaties van muntenverzamelingen

Op zoek naar de juiste partij voor het verkopen van uw muntenverzameling? Goudwisselkantoor heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring met munten en kan u helpen met het bepalen van de waarde, het verkopen of veilen tegen de juiste marktwaarde. Daarbij door onze marktkennis en internationale contacten kunnen wij u een goede en reële prijs betalen voor uw verzameling of andere stukken. Munten, goud en zilver verkopen of kopen is naast expertise een zaak van vertrouwen. Goudwisselkantoor is een ervaren specialist in het bepalen van de waarde en de verkoopbaarheid van uw objecten.

Waarom uw munten collectie verkopen?

  • U verzamelt niet (of niet meer) en wilt uw collectie verzilveren
  • Een nalatenschap moet verdeeld worden, en u wilt cash geld
  • Iemand heeft interesse om uw collectie over te nemen, wat is deze waard?
  • U wilt eigenlijk wel eens weten wat u bezit, wat is de waarde
  • Het is zonde als munten en of muntencollecties liggen te verinteresten

Mocht u willen stoppen met verzamelen, geen interesse hebben in een verzameling die deel uitmaakte van een nalatenschap of indien u ons anderszins een muntenverzameling te koop aan wilt bieden dan zijn wij hierin zeer geïnteresseerd. Het is daarbij geenszins een vereiste dat de muntenverzameling compleet is. Wij zijn ook geïnteresseerd in losse munten en partijen munten.

Taxatierapport van uw muntenverzameling

We kunnen op uw verzoek van de taxatie van uw collectie een taxatie rapport afgeven. Dit rapport kunt u gebruiken als basis voor de verzekering van uw verzameling of voor andere doeleinden.Taxatie of waardebepaling voor de verkoop van uw verzameling is bij ons gratis. Als u een rapport wenst voor andere doeleinden zijn daar kosten aan verbonden. Deze kosten zijn afhankelijk van de grootte van uw verzameling en de mate van details die u in het rapport wenst. Dit is altijd maatwerk.

Hoe werkt het verkopen van munten?

Zeldzame munten zijn niet te koppelen aan de actuele goud- en zilverprijs, maar worden gewaardeerd op basis van de actuele verzamelwaarde. Deze verzamelwaarde of marktwaarde komt tot stand op basis van kwaliteit en zeldzaamheid in de huidige markt.Om de taxaties goed te kunnen doen, moeten de munten altijd door de taxateur fysiek bekeken worden. Aan de hand van een omschrijving van uw verzameling of uw losse stukken, kunnen we wel een zeer ruwe taxatie geven. De kwaliteit van de stukken die fysiek wordt beoordeeld, is altijd van doorslaggevend belang voor de waarde. Dit vergt expertise die zeker bij het Goudwisselkantoor aanwezig is.

Concreet uw munten of muntenverzameling verkopen?

Door onze gedurende vele jaren opgebouwde marktkennis, ons uitgebreide internationale klantenbestand en onze lage overhead-kosten door de grootte van onze organisatie, kunnen wij u een goede prijs betalen voor de munten die u wilt verkopen.

Door de grootte van ons organisatie zijn wij in staat om snel en vertrouwd transacties ook van grote omvang direct af te wikkelen. De (financiële) omvang van een verzameling ervaren wij niet als een belemmering.

Muntenverzameling