American Eagle goud

American Eagle goud

goud-bestellen

Wilt u investeren in gouden munten? Dan is de gouden American Eagle een goede keuze. De American Eagle is de bekende beleggingsmunt van de Verenigde Staten. Als sinds 1986 worden de ‘Golden Eagles’ uitgegeven door de United States Mint. Goudwisselkantoor levert gouden beleggingsmunten snel én BTW-vrij.

2American Eagle kopen?

Kom naar één van onze kantoren bij u in de buurt. De gouden American Eagle is snel leverbaar. U beschikt binnen enkele werkdagen over uw gouden munten. We handelen op de actuele koers en u kunt zowel contant als per bank betalen. Heeft u speciale wensen of wilt u verschillende gouden munten aanschaffen? We wisselen graag met u van gedachten. Vrijblijvend!

American Eagle: De trots van Amerika

De Amerikaanse zeearend siert de voorzijde van deze fraaie gouden beleggingsmunt. De ‘Eagle’ is hét nationale symbool van Amerika. President J.F. Kennedy schreef erover: “de woeste schoonheid en trotste onafhankelijkheid van deze grote vogel symboliseert treffend de kracht en vrijheid van Amerika”. Op de keerzijde staat de eveneens bekende ‘Lady Liberty’.

De Gouden American Eagle is later in de markt gebracht dan de andere bekende gouden beleggingsmunten. Toenmalig President Ronald Reagen vond dat de Verenigde Staten, net als Canada en Zuid-Afrika ook een eigen gouden beleggingsmunt moest hebben.

American Eagle in detail

De ‘Golden Eagle’ is in 4 waardes uitgegeven. Naast de 1 troy ounce munt zijn er de ½, ¼ en 1/10 troy ounce uitgaven. Specificaties van de 1 troy ounce munt zijn:

Land van herkomst: Verenigde Staten
Fabrikant: US Mint
Materiaal: Goud
Gehalte: 999/1000
Gewicht bruto: 31,1 gram
Gewicht netto: 31,1 gram (1 troy ounce)
Diameter: 32,7 mm.

Kom bij ons langs

Voor nu en voor de toekomst is het verstandig om een deel van uw vermogen in goud om te zetten. Wij zijn u graag van dienst om dit te realiseren.

American Eagle goud