Platina

Platina

Wilt u platina verkopen? Bezoek dan een Goudwisselkantoor bij u in de buurt en laat uw platina gratis taxeren. Goudwisselkantoor is dé specialist voor de aankoop van edelmetaal, dus ook met platina kunt u bij ons terecht.

Platina verkopen is heel eenvoudig:

  • U bent welkom zonder afspraak
  • We taxeren uw platina gratis
  • U krijgt vrijblijvend een aanbod
  • Bij verkoop betalen we direct uit

Vrijblijvende taxatie van uw platina

Kom langs bij Goudwisselkantoor voor een vrijblijvende taxatie van uw platina voorwerpen. Onze experts stellen de waarde van uw platina vast. Deze taxatie is helemaal gratis. Op basis van de taxatie doet de expert u een prijsvoorstel. Kunt u zich hier in vinden? Dan kopen wij het platina graag van u in.

Platina wordt op diverse manieren gebruikt. Zo kunt u het terugvinden in sieraden, munten en baren. Ook de industrie maakt gebruikt van platina. Denk bijvoorbeeld aan platinadraad of platina smeltkroezen. Platina is zeer geliefd vanwege de nuttige eigenschappen die het edelmetaal bezit.

Platina sieraden verkopen

Hebt u platina sieraden die u wilt verkopen? Kom langs bij Goudwisselkantoor. Wij kopen uw platina trouwringen, oorbellen, colliers en broches. Draagt u het sieraad niet meer of is het kapot? Uw platina sieraden zijn goud waard. Naast sieraden kunt u ook uw platina munten of baren bij ons verkopen. Bij Goudwisselkantoor bent u verzekert van een reële prijs voor uw platina.

Industrieel platina verkopen

Dankzij de unieke eigenschappen van platina, kent het edelmetaal vele industriële toepassingen. Het reageert niet op invloeden van buitenaf en is chemisch erg stabiel. Platina wordt bijvoorbeeld gebruikt in smeltkroezen, sensoren en thermokoppels. Het is ook verwerkt in pacemakers en andere medische apparaten en elektronica. Hebt u platina voorwerpen uit de industrie of techniek? Ook dit kunt u verkopen bij Goudwisselkantoor.

Eigenschappen van platina

  • Platina verkleurt niet
  • Platina oxideert niet
  • Platina geleidt zeer goed
  • Platina kan tegen extreme temperaturen

Platina is een zeer bijzonder edelmetaal, wat steeds populairder wordt. Dit van nature witte metaal wordt gezien als het zuiverste, meest duurzame en meest zeldzame edelmetaal ter wereld. Daarom wordt Platina vaak gebruikt voor sieraden. Het wordt altijd toegepast in een zuivere legering van 95%. Doorgaans wordt platina gemengd met de metalen van de zogenaamde Platina Group Metals: indium, palladium, ruthenium, rodium en osmium.

Platina verkopen bij Goudwisselkantoor

Bent u in het bezit van platina en wilt u dit graag verkopen? Dan bent u bij Goudwisselkantoor aan het juiste adres. Wij kopen uw platina sieraden, munten en baren en allerlei andere platina voorwerpen. Als het een restant is van een industriële toepassing, dan kopen we uw platina in op basis van een smeltrapport. Kom langs bij een van onze vestigingen. Een afspraak maken is niet nodig, stap gewoon binnen!

Platina