Bankbiljetten

Bankbiljetten

Bent u in het bezit van oude Belgische bankbiljetten? Biljetten waar u zelf nog mee hebt betaald misschien. Of exemplaren uit een familie-erfenis die heel oud zijn? Deze bankbiljetten kunnen veel geld waard zijn. Het is daarom verstandig uw bankbiljetten eens vrijblijvend te laten taxeren door de specialist: het Goudwisselkantoor. We taxeren uw bankbiljetten gratis en betalen een degelijke prijs als u besluit deze te verkopen. Kom naar het dichtstbijzijnde Goudwisselkantoor en ontdek wat uw bankbiljetten waard zijn.

Belgische bankbiljetten met historie

Het gebeurt nogal eens dat oude bankbiljetten in een ‘vergeten’ kistje op zolder staan. Gekregen van opa of oma. Of ooit zelf verzameld, maar uit het zicht geraakt. Bankbiljetten zijn – in tegenstelling tot munten – nog niet zo heel lang in gebruik. De Belgische frank werd in 1832 ingevoerd. Tot de eerste bankbiljetten behoren de 100 frank of 20 Belga’s uit 1943/44. De laatste reeks biljetten kwam uit tussen 1994 en 1998 en deze waren geldig tot de invoering van de euro in 2002.

Biljetten, bankpapier en papiergeld

België scheidde zich in 1830 af van Nederland en koos voor de invoering van de Belgische frank. Papiergeld werd echter nog wantrouwend bekeken, door de misstanden in Frankrijk. Met name in het zakenleven werden de biljetten wel gebruikt. Na verloop van tijd ging ook de gewone burger ermee betalen. Tot de komst van de euro in 2002 zijn er veel Belgische frankbiljetten uitgegeven in diverse series en ontwerpen. Sommige biljetten zijn zeldzaam en waardevol. Er zijn bankbiljetten bekend waarvoor verzamelaars duizenden euro’s neertellen. Onder verzamelaars zijn bankbiljetten ook wel bekend als ‘papiergeld’ of ‘bankpapier’.

Wat zijn uw Belgische Frankbiljetten waard?

Heeft u ook een stapeltje ‘vergeten’ bankbiljetten van vroeger? Of een verzamelde u zelf biljetten die u wilt verkopen? Goudwisselkantoor beschikt over meer dan 40 jaar ervaring in de verzamelbranche. We hebben dan ook de juiste kennis om uw bankbiljetten te taxeren. Kom daarom naar het Goudwisselkantoor voor een vrijblijvende taxatie en een goed opbrengst voor uw briefgeld. Zelfs de meest recente Belgische bankbiljetten hebben nog waarde. En als u daarnaast nog oude munten heeft, dan kunt u deze ook direct meenemen. U bent van harte welkom.

Bankbiljetten