Diamanten

Diamanten

Diamanten verkopen

Heeft u juwelen met diamanten die u wilt verkopen? Goudwisselkantoor heeft meer dan 40 jaar ervaring met het inkopen van gouden en zilveren juwelen of sieraden die met diamanten zijn gezet.

Wanneer u langskomt voor een taxatie, zal onze taxateur uw ringen met diamanten, colliers, broches, oorbellen en antieke juwelen beoordelen. Na het beoordelen van uw diamanten zullen wij u van advies voorzien. Wellicht is het beste advies om uw juwelen met diamanten te veilen of direct te verkopen.

Hoe wordt de prijs van diamanten bepaald?

De prijs van diamanten wordt bepaald door de 4 C’s:

  • Colour (De kleur van de diamant)
  • Cut (Manier van slijpen, bijvoorbeeld briljant geslepen)
  • Carat (Karaat: de grootte van de diamant)
  • Clarity (Zuiverheid ofwel de kwaliteit van de diamant)

Naast de 4 C’s wordt ook de internationale diamantprijs meegenomen in de taxatiewaarde van de diamanten. Deze prijs of koers kunt u vergelijken met de goudprijs. De internationale diamantprijs is ook aan schommelingen onderhevig en kan dus invloed hebben op de taxatiewaarde.

Komt u langs

Bent u benieuwd naar de actuele taxatiewaarde voor de verkoop, veiling of voor een taxatierapport van uw diamanten? Dan nodigen wij u uit voor een bezoek aan één van onze Goudwisselkantoren bij u in de buurt. Een taxatie is vrijblijvend en kan zonder afspraak.

Diamanten