Amerikaanse dollars wisselen

Een goede voorbereiding voor uw vakantie naar de VS zorgt voor een ontspannen reis. Daar is eenvoudig uw euro’s wisselen naar Amerikaanse dollars (USD) bij Goudwisselkantoor onderdeel van. Heeft u nog dollars over na uw reis? Ook deze kunt u eenvoudig terugwisselen naar euro’s, kom dan langs op een van onze locaties.

Bestel buitenlandse valuta
Hoeveel wilt u wisselen?
=
1 EUR =
Hoe werkt het?
Uitgebreide valuta keuze
Gereguleerd door FSMA
Overgebleven valuta terugwisselen

Voorbereid op reis naar de VS?

De Verenigde Staten zijn een divers land met veel verschillende bezienswaardigheden die u er kunt ervaren. Enkele van de populairste steden voor toeristen zijn New York City, Los Angeles, Miami en Chicago. In Amerika betaalt men met de Amerikaanse dollar (USD).

Vertrekt u binnenkort op vakantie naar de Verenigde Staten? Of staat er een zakelijk event in Amerika op uw agenda? Wat de aanleiding voor uw reis ook is, een goede voorbereiding is altijd belangrijk. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om tijdig uw Amerikaanse dollars te bestellen en op te halen bij een van onze locaties. Bestel uw Amerikaanse dollars daarom bij Goudwisselkantoor.  

Reis naar Amerika

Start direct met Amerikaanse dollars

Of u nu van plan bent om de iconische lekkernijen in New York City te proeven, de adembenemende schoonheid van nationale parken zoals de Grand Canyon te ervaren, of een belangrijke zakelijke bijeenkomst in een bruisende stad bij te wonen. Een budget aan Amerikaanse dollars in uw portemonnee geeft u flexibiliteit en gemak. U kunt direct na aankomst uitgaven doen, zoals een kopje koffie drinken op de luchthaven of een hapje eten tijdens uw reis. Zo dragen wij met onze service bij aan een vlotte start van uw reis of zakelijke trip. Waarom nog wachten? Maak u klaar voor een geweldige reis en bestel uw Amerikaanse dollars vandaag nog bij Goudwisselkantoor.  

US dollars
Meer dan 150 locaties

Amerikaanse dollars wisselen

Hoe bestelt u Amerikaanse dollars?

Via onze handige bestelmodule kunt u op elk gewenst moment uw euro’s naar Amerikaanse dollars bestellen. We leggen in vijf korte stappen uit hoe dit werkt:

Stap 1: vul het bedrag in Amerikaanse dollars in
Vul in onze bestelmodule het gewenste bedrag aan dollars in, dat u nodig heeft tijdens uw verblijf. De module rekent meteen voor u uit hoeveel euro’s dit kost.

Stap 2: selecteer een vestiging van Goudwisselkantoor
Kies een locatie van Goudwisselkantoor waar u uw bestelling aan Amerikaanse dollars wil ophalen. 

Stap 3: selecteer de datum in de module die u het best uitkomt  
Als u een kantoor heeft gekozen, kunt u de datum kiezen die voor u het beste uitkomt om bij deze vestiging uw dollars op te halen. 

Stap 4: persoonlijke gegevens invullen
Heeft u uw persoonsgegevens ingevuld en uw bestelling voltooid? Dan ontvangt u kort hierna een bevestigingsmail met alle relevante informatie, waaronder de datum waarop u uw Amerikaans geld kunt ophalen. Heeft u vragen? Neemt contact met ons op door ons een e-mail te sturen of ons te bellen.   

Stap 5: ophalen van uw Amerikaanse dollars
Op de afgesproken datum kunt u uw Amerikaanse dollars ophalen bij de locatie die u heeft gekozen. Onze medewerkers staan klaar om u te helpen.

Hoeveel Amerikaanse dollars bestellen? 

Het vooraf bepalen van de juiste hoeveelheid Amerikaanse dollars is belangrijk. U wilt immers zorgeloos kunnen genieten van al het moois dat Amerika te bieden heeft vanaf het moment dat u aankomt.

Daarom is een budget inschatten een essentieel onderdeel van de reisplanning. Zo weet u vooraf hoeveel dollars u het beste kunt wisselen. Lees hieronder enkele tips om uw reisbudget in te schatten.

Vakantie Amerika

Tips voor het bestellen van Amerikaanse dollars

1. Begrijp uw uitgavenpatroon
Voordat u uw euro’s wisselt naar Amerikaanse dollars, is het belangrijk om te begrijpen waaruit uw uitgavenpatroon zal bestaan. Denk hierbij aan kosten zoals accommodatie, maaltijden, vervoer, toegangsprijzen voor bezienswaardigheden en de kleine of grote uitgaven.
2. Voeg een buffer toe
Het is altijd slim om extra dollars aan uw budget toe te voegen. U kunt namelijk extra uitgaven hebben, zoals medische noodgevallen, verloren voorwerpen of meer leuke dingen die u wil doen. Door een buffer toe te voegen, voorkomt u dat u onverwachts zonder geld komt te zitten.

Amerikaanse dollars wisselen

3. Meerdere betaalmethoden
Naast contant geld zijn er ook andere betaalmethoden die u op reis kunt overwegen, zoals creditcards, betaalpassen en bankbetalingen. Let daarbij op de extra kosten, zoals transactiekosten of valutawisselkosten. Deze komen bovenop uw uitgaven bij het gebruik van deze kaarten in het buitenland.
4. Laat u informeren
Het is belangrijk om van tevoren een goed beeld te hebben van wat u van plan bent uit te geven. Onze specialisten kunnen u tips geven, waarmee u de juiste hoeveelheid Amerikaanse dollars voor uw reis kunt inschatten.

Het vooraf bestellen van Amerikaanse dollars kan uw reiservaring aanzienlijk verbeteren. Bij Goudwisselkantoor staan we klaar om u te helpen met het inschatten van de hoeveelheid Amerikaans geld die u nodig heeft. Met onze expertise en betrouwbare service kunt u met een gerust gevoel op reis en genieten van een geweldige ervaring in de Verenigde Staten.

United States

Waarom vooraf Amerikaanse dollars bestellen?

Bent u benieuwd naar de voor- en nadelen van het
vooraf bestellen van Amerikaanse dollars?

Het is handig om Amerikaanse dollars te bestellen voordat u op reis gaat. Dit kan uw reiservaring veraangenamen. Daarom geven we hieronder een overzicht van de voor- en nadelen van het vooraf bestellen van Amerikaanse dollars.

Vakantie naar Amerika

Voordelen en nadelen van direct euro’s naar dollars wisselen

Lees hier meer over de plus- en minpunten van vooraf Amerikaanse dollars wisselen

 • Directe beschikbaarheid: bij aankomst in Amerika heeft u meteen contant geld in handen. U vermijdt hierdoor wachtrijen bij pinautomaten (ATM’s) en kunt direct een taxi nemen of aankopen doen.
 • Flexibiliteit: u kunt ongebruikte Amerikaanse valuta na uw reis bij ons terug wisselen voor euro’s. Geen zorgen dat u te veel dollars inkoopt.
 • Betrouwbaarheid: we zijn gereguleerd door de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten en staan geregistreerd als betrouwbare wisselinstelling. U kunt met een gerust hart rekenen op onze expertise en service.
 • Ontwijk drukke luchthavens: u vermijdt de drukte en lange wachtrijen op luchthavens. Ook is het wisselen op airports duurder dan op een geldwisselkantoor. Zo begint uw reis zonder stress.
 • Handig voor grote bedragen: voor zakelijke reizigers of diegenen die meer contant geld nodig hebben, biedt vooraf wisselen extra gemak en zekerheid.
 • Koersschommelingen: wisselkoersen stijgen en dalen continu, wat invloed kan hebben op de prijs van de US-dollars die u vooraf aanschaft. U kunt na uw reis dus minder maar ook meer euro’s krijgen voor uw dollars.
 • Commissie: bij het wisselen van valuta wordt een commissie in rekening gebracht.
 • Extra kosten: het kan zijn dat niet alle dollars zijn gebruikt tijdens uw reis. Terug wisselen kan gunstig zijn, maar dit brengt opnieuw kosten met zich mee.

U heeft Amerikaanse dollars over. Terug wisselen of behouden?

Stel dat u terug bent van uw reis en u nog dollars over heeft. Wat kunt u het best met dit Amerikaans geld doen?

Deze vraag komt vaak voor bij reizigers, waardoor het belangrijk is om de juiste keuze te maken: terug wisselen of houden. Lees hier meer over de flexibiliteit die u bij ongebruikte Amerikaanse dollars heeft.

Amerikaanse dollars bestellen

Optie 1: Amerikaanse dollars terug wisselen naar euro’s
Terug wisselen van ongebruikte US-dollars naar euro’s kan handig zijn. Vooral als u niet van plan bent binnenkort weer naar Amerika te reizen. Zo kunt u de overgebleven dollars nuttig besteden. Houd er rekening mee dat wisselkoersen veranderen. Dit heeft invloed op de waarde van uw Amerikaanse dollars ten opzichte van de euro.

Optie 2: bewaren voor een toekomstige reis
Als u van plan bent straks opnieuw naar de Amerika af te reizen, kan het handig zijn uw Amerikaanse dollars te houden. Dit bespaart de kosten van opnieuw valuta wisselen. Met deze dollars heeft u al een startkapitaal voor uw volgende reis, wat wisselkosten bespaart.

Overwegingen bij het maken van uw keuze
Er zijn dus een paar dingen waarmee u rekening moet houden. Het kan handig zijn dollars te bewaren als u binnenkort opnieuw naar de Verenigde Staten reist. Aan de andere kant kan het verstandig zijn om terug wisselen naar euro’s. Overweeg altijd uw persoonlijke reisplannen, financiën en de actuele wisselkoers. Houd er tot slot nog rekening mee dat oude bankbiljetten periodiek worden vervangen door nieuwe. Hierdoor kunt u niet meer in bepaalde landen met de oude biljetten betalen.

Ons advies
We kunnen u als betrouwbare partner helpen de juiste keuze te maken. Het is belangrijk uw persoonlijke omstandigheden mee te wegen in uw keuze. Heeft u hierbij hulp nodig?

Veilig en discreet Amerikaanse dollars wisselen bij Goudwisselkantoor

Vertrouwen en gemak zijn de kern van onze service. Ontdek zelf waarom zowel zakenreizigers als vakantiegangers voor Goudwisselkantoor kiezen om vooraf Amerikaanse valuta te wisselen.

Kom langs bij een van onze locaties en zet hiermee de eerste stap naar een vlotte en plezierige reiservaring.

Amerikaanse dollars bestellen
US dollars wisselen

Waarom Amerikaanse dollars wisselen bij Goudwisselkantoor

 • Onze vestigingen zijn altijd bij u in de buurt, waardoor u snel en eenvoudig toegang heeft tot onze service, waar u ook woont;
 • Onze transacties vinden plaats in een veilige, afgesloten ruimte, waardoor u volledige privacy en gemoedsrust ervaart tijdens uw bezoek;
 • Ruim assortiment aan valuta bij Goudwisselkantoor, zodat u altijd de juiste valuta kunt krijgen voor uw reisbehoeften;
 • Goudwisselkantoor is gereguleerd door de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten en staat geregistreerd als een betrouwbare wisselinstelling, zodat u kunt vertrouwen op onze expertise en service.

De meest gestelde vragen over het wisselen van Amerikaanse dollars

Waar kan ik Amerikaanse dollars wisselen?

U kunt Amerikaanse dollars wisselen bij Goudwisselkantoor en afhalen bij meer dan 150 locaties.

Hoeveel contant geld mag ik meenemen naar Amerika?

U mag tot 10.000 USD aan geld meenemen naar de Verenigde Staten, zonder dit aan te geven bij de U.S. Customs and Border Protection (CBP). Onder geld valt ook al het buitenlands geld en munten. Lees er hier meer over

Kun je met pinpas en creditcard betalen in Amerika?

Ja, dat is mogelijk. Houd er wel rekening mee dat bij het gebruik van deze betaalmethoden in het buitenland vaak extra kosten worden berekend. Deze kosten zien de meeste mensen pas wanneer ze uw bankafschriften bekijken. 

Heb je cash/contant geld nodig in Amerika?

Het is altijd verstandig contant geld mee te nemen naar Amerika, zodat u onder alle omstandigheden kunt betalen. Zoals bij het geven van een fooi of als er geen mogelijkheid is om digitaal te kunnen betalen.

Hoeveel Amerikaanse dollar kun je wisselen voor 100 euro?

Het bedrag aan U.S.-dollars dat u wisselt voor 100 euro, rekent onze online bestelmodule eenvoudig voor u uit.