Indonesische
roepia’s wisselen   

U heeft uw reis naar het prachtige Indonesië geboekt. Nu begint het leuke gedeelte: het plannen van het verblijf en alle activiteiten die u graag wilt beleven. Vergeet niet om vooraf Indonesische roepia’s te wisselen bij Goudwisselkantoor, zodat u direct kunt genieten. Indonesische roepia’s over na uw reis? Ook deze wisselt u eenvoudig terug naar euro’s. Kom dan langs op één van onze locaties.

Bestel buitenlandse valuta
Hoeveel wilt u wisselen?
=
1 EUR =
Hoe werkt het?
Uitgebreide valuta keuze
Gereguleerd door FSMA
Overgebleven valuta terugwisselen

Voorbereid op reis naar Indonesië

Indonesië is een uitgestrekt land met ruim 17.000 eilanden, waarvan 6.000 bewoond zijn. Men betaalt met de Indonesische roepia (IDR). Er is overal wel wat te beleven: van surfen tot de diversiteit flora en fauna, geschiedenis, megasteden, pittoreske dorpjes en natuurlijk de mensen zelf en het geliefde eten.

Eén van de meest bekende bestemmingen is natuurlijk het eiland Bali, vlak ten oosten van Java. Geliefd vanwege de ontspannen cultuur, tempels zoals het sprookjesachtig gelegen Pura Ulun Danu Beratan, de mooie stranden en het groene berglandschap. Maar het is met Uluwatu in het zuiden ook dé toplocatie voor surfers uit de hele wereld.

 Indonesische roepia biljetten wisselen

Ontdek de diversiteit van Indonesië

Indonesië is verder ook een populaire bestemming voor duikers, die hun hart kunnen ophalen in de wateren rond Sumatra (Palu Weh), de Molukken en Sulawesi in het westen. Het land heeft oude tempelcomplexen die als werelderfgoed staan aangemerkt, zoals de Borobudur en het Prambanan tempelcomplex, beide op Java. Dit eiland heeft het grootste aantal inwoners van het land en staat bekend om de Javaanse cultuur waarin gamelan-orkesten en het wayang schaduwspel met poppen vandaan komen. Ook de unieke Javaanse specialiteiten en gerechten, waaronder verschillende soorten nasi goreng, ambeng, kare, kuning, rames en uiteenlopende saté- en soto-soepvarianten, zijn uniek voor het eiland. Java is met de hoofdstad Jakarta ook het zakelijk hart van Indonesië en daarmee een populaire bestemming voor zakenreizigers.

Of u nu voor een zakelijke of vakantiereis naar Indonesië vertrekt, u verzekert zich van een zorgeloze aankomst en verblijf door vooraf contante Indonesische roepia’s (IDR) te bestellen. Zo kunt u bij aankomst gelijk ontspannen en beginnen aan uw verblijf. Bestel daarom uw Indonesische roepia’s in onze eenvoudig te gebruiken bestelmodule en haal ze daarna af bij het Goudwisselkantoor van uw keuze.

poorten op Bali Indonesië
Op meer dan 150 locaties

Indonesische roepia’s wisselen   

Eenvoudig Indonesische roepia’s bestellen bij Goudwisselkantoor   

U heeft uw reis geboekt en al plannen gemaakt voor tijdens uw verblijf. Nu heeft u een goed idee hoeveel roepia u nodig heeft. Tijd om ze makkelijk online te bestellen en te profiteren van onze ruime afhaalmogelijkheden.

Stap 1: vul het bedrag in dat u nodig heeft in Indonesische roepia’s of euro’s
U selecteert het gewenste bedrag in roepia’s. De module berekent dan automatisch hoeveel euro’s dit kost. Als u uw budget in euro’s heeft bepaald en wilt weten hoeveel roepia’s u daarvoor krijgt, vult u het bedrag in euro’s in. De module laat zien hoeveel roepia’s u krijgt.

Stap 2: kies de vestiging van Goudwisselkantoor waar u de roepia’s wil ophalen
U kunt nu de locatie van het Goudwisselkantoor selecteren dat het handigst is om uw bestelde valuta op te halen.

Stap 3: kies de datum voor het ophalen
Nadat u een kantoor heeft gekozen, kunt u de datum kiezen waarop u uw Indonesisch geld kunt ophalen.

Stap 4: vul uw persoonlijke gegevens in
Na het invullen van uw persoonlijke gegevens en het afronden van uw bestelling, ontvangt u een bevestigingsmail met alle details, inclusief ophaaldatum en -locatie. Als u vragen heeft, kunt u contact met ons op door een e-mail te sturen of te bellen.   

Stap 5: Haal uw Indonesische roepia’s op
Op de gekozen datum kunt u naar het Goudwisselkantoor gaan om uw bestelling op te halen. Onze medewerkers waarborgen uw privacy en geven uw bestelling altijd discreet mee.

Hoeveel Indonesische roepia’s moet u van tevoren aanschaffen?   

Het bedrag aan Indonesische roepia dat u voor uw reis moet wisselen, hangt volledig af van uw eigen uitgavenpatroon, de duur van uw verblijf in het land en enkele persoonlijke voorkeuren.

Het is belangrijk te weten hoeveel Indonesisch geld u nodig zult hebben. Hiervoor is het noodzakelijk dat u een kleine begroting maakt. Wij geven hieronder een paar tips, die u kunt gebruiken om deze vast te kunnen stellen. 

Vooraf Indonesische roepia wisselen

Tips voor het bestellen van Indonesische roepia

1. Begrijp uw uitgavenpatroon   
Het is belangrijk dat u uw eigen uitgavenpatroon snapt, aangezien dit een goede voorspeller is van de hoeveelheid roepia die u in Indonesië nodig zult hebben. Iedereen heeft een uniek uitgavenpatroon, dat bestaat uit kosten voor maaltijden, reis, winkelaankopen, bezoek van attracties, vervoer, enzovoorts.

2. Voeg een financiële buffer toe   
Neem altijd wat meer contant geld mee op reis dan u strikt heeft begroot. Ofwel: zorg voor een buffer. Op deze manier voorkomt u dat u tijdens uw verblijf in een situatie belandt waarin u niet kunt betalen.

Voorbereid reizen naar Indonesië

3. Overweeg alternatieve betalingsmethoden   
Er zijn andere manieren om op vakantie mee te kunnen betalen, behalve contant geld. Het kan verstandig zijn deze betaalmethoden achter de hand te houden, zoals een creditcard en een bankpas. Let wel op dat er extra kosten kunnen zitten aan het gebruik van creditcards en betaalpassen in het buitenland en buiten de eurozone, zoals transactiekosten en/of wisselkosten. 

4. Laat u informeren   
Een vakantiebegroting vaststellen vraagt dus om inzicht in uw eigen uitgavenpatroon en de kosten en beschikbaarheid van alternatieve betaalmethoden. Wanneer u ver van de bewoonde wereld af bent, zou het kunnen dat u niet makkelijk elektronisch kunt betalen, of kunt pinnen. Laat u daarom van tevoren informeren. Onze specialisten kunnen u tips geven, die helpen inzicht in uw budget te krijgen. 

Indonesische roepia biljet

Voordelen van het vooraf bestellen van Indonesische roepia’s  

Roepia’s wisselen voor vertrek heeft voordelen en enkele aandachtspunten.

Vooraf wisselen zorgt voor een aangenamer verblijf. Indonesische roepia’s wisselen voordat u op reis gaat, heeft enkele plus- en minpunten, die we hieronder voor u op een rij hebben gezet: 

Valuta bestellen op het vliegveld

Voordelen en nadelen van het direct wisselen van euro’s naar Indonesische roepia’s:   

Lees hier alles over de voordelen en nadelen van vooraf Indonesische roepia’s wisselen

 • Direct geld beschikbaar: u heeft bij aankomst in Indonesië meteen uw budget aan contante roepia’s bij de hand. Hierdoor kunt u gelijk beginnen aan waar u voor bent gereisd.
 • Flexibiliteit: u bent altijd flexibel wanneer u contante Indonesische roepia’s vooraf heeft gekocht, omdat u eventueel ongebruikte roepia’s weer bij ons kunt omwisselen. U er ook voor kiezen ze te bewaren voor toekomstige reizen naar dit bijzondere land.  
 • Betrouwbaarheid: Goudwisselkantoor is gereguleerd door de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten en staat geregistreerd als een betrouwbare wisselinstelling. Dit betekent dat u kunt vertrouwen op onze expertise en service.   
 • Ontwijk drukte en ongunstige wisselkoersen op luchthavens: u hoeft bij aankomst in Indonesië niet eerst in een wachtrij te gaan staan voor een lokaal pinautomaat of wisselkantoor. Om vervolgens ook nog de hogere kosten te betalen die doorgaans worden gehanteerd wisselen op deze plaatsen.   
 • Handig voor grotere bedragen: voor uw vertrek contante roepia kopen biedt extra gemak en zekerheid voor zakelijke reizigers of personen die hogere contante bedragen nodig hebben.   
 • Koersschommelingen: wisselkoersen fluctueren van dag tot dag. Er kan dus een andere wisselkoers gelden tijdens uw vakantie dan wanneer u vooraf had gewisseld. Dit kan financieel in uw voordeel, of juist in uw nadeel uitvallen.  
 • Commissie: wisselinstellingen brengen altijd commissie in rekening bij hun klanten. Dit kan een extra kostenpost zijn bij het wisselen voor Indonesische roepia’s.   
 • Beperkte flexibiliteit: het kan gebeuren dat u niet alle Indonesische roepia’s tijdens uw reis gebruikt en ongebruikte roepia’s overhoudt. Terug wisselen kan een optie zijn, maar dit brengt opnieuw kosten met zich mee.   

Ongebruikte Indonesische roepia’s: Inwisselen of bewaren?   

Na een zorgeloos, ontspannen verblijf bent u terug in eigen land en u heeft nog Indonesisch geld over.

Nu kunt u ervoor kiezen deze roepia’s terug te wisselen naar euro’s, of ze te bewaren voor een volgende reis naar Indonesië. Wat is in uw geval wijsheid? Wij geven u een paar tips die u kunnen helpen de juiste beslissing te maken.  

Overgebleven Indonesische roepia wisselen of bewaren

Optie 1: Indonesische roepia’s terug wisselen voor euro’s
Overgebleven roepia terug wisselen voor euro’s kan een verstandige optie zijn wanneer u geen concrete plannen heeft weer op reis te gaan. Let wel dat er zeer waarschijnlijk een andere wisselkoers zal gelden, dan toen u aanvankelijk uw roepia’s kocht. Deze kan zowel in uw voordeel als nadeel werken.  
 
Optie 2: bewaren voor toekomstige reizen
Heeft u concrete voornemens om weer naar Indonesië af te reizen? Dan kan het houden van uw overgebleven roepia’s slim zijn. U hoeft namelijk minder te wisselen en geeft hierdoor ook minder uit aan wisselkosten.  
 
De overweging bij het maken van uw keuze   
Wat uw keuze ook is, uw financiële situatie, de huidige wisselkoers en uw toekomstige reisplannen zullen voor u bepalen wat voor u het verstandigst is.  
Iets belangrijks dat speelt wanneer u besluit uw roepia’s te houden, is dat bankbiljetten eens in de zoveel tijd worden vervangen voor nieuwe ontwerpen met betere veiligheidskenmerken. Dit maakt de oude biljetten ongeldig. U kunt ze dan enkel nog omwisselen bij een bank voor geldige biljetten.   
 
Ons advies  
Onze specialisten kunnen u altijd tips geven bij uw keuze uw Indonesische roepia’s te behouden of juist om te wisselen voor euro’s. Bijvoorbeeld over de wisselkoersen en of er binnenkort nieuwe bankbiljetten zullen worden uitgebracht, of niet.   

Handig en betrouwbaar: Indonesische roepia’s wisselen bij Goudwisselkantoor   

Begin aan een zorgeloze reis naar Indonesië en wissel vooraf uw reisgeld in contante roepia’s bij Goudwisselkantoor.

Maak gebruik van onze handige bestelmodule en ontdek hoe eenvoudig het is om uw bestelde Indonesische roepia’s op te halen bij onze kantoren.

Indonesische roepia’s bestellen
Rijstvelden Indonesië

Waarom Indonesische roepia’s wisselen bij Goudwisselkantoor

 • Onze vestigingen zijn altijd bij u in de buurt, waardoor u snel en eenvoudig toegang heeft tot onze service, waar u ook woont;
 • Onze transacties vinden plaats in een veilige, afgesloten ruimte, waardoor u volledige privacy en gemoedsrust ervaart tijdens uw bezoek;
 • Ruim assortiment aan valuta bij Goudwisselkantoor, zodat u altijd de juiste valuta kunt krijgen voor uw reisbehoeften;
 • Goudwisselkantoor is gereguleerd door de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten en staat geregistreerd als een betrouwbare wisselinstelling, zodat u kunt vertrouwen op onze expertise en service.

Meest gestelde vragen over het wisselen van Indonesische roepia’s

Waar kan ik geld wisselen in Indonesië?

In Indonesië kunt u bij de grote, betrouwbare wisselkantoren geld wisselen, maar dit kan ongunstig zijn ten opzichte van wisselen voor vertrek. 

Hoeveel roepia mag ik meenemen naar Indonesië?

Zoals alle landen eist Indonesië ook dat u vanaf een bepaald bedrag aan contant geld aangifte doet bij de douane. In 2023 lag de grens op 100 miljoen roepia, ongeveer 7.000 euro. Op deze site van de Indonesische overheid leest u hier meer over.

Hoeveel is 100 euro waard op Bali?

In onze bestelmodule selecteert u de Indonesische roepia en vult u 100 euro in, waarna u ziet hoeveel roepia u krijgt voor uw reis naar Bali. 

Kun je met US dollars betalen in Indonesië?

Het is mogelijk om met Amerikaanse dollars te betalen in Indonesië, vooral op de plekken waar veel Amerikaanse toeristen komen, zoals Bali. Houd er wel rekening mee dat dit qua kosten ongunstiger kan zijn dan betalen met roepia’s die u van tevoren heeft gewisseld.