Gouden streeksieraden

Gouden streeksieraden

Gouden streeksieraden werden vroeger veel gedragen. Behorend bij de klederdracht of gewoon als dagelijks sieraad. Vandaag de dag worden deze gouden streeksieraden nog maar zelden gebruikt. Heeft u gouden streeksieraden in uw bezit, maar draagt u deze zelden of nooit? Het is de moeite waard om ze te laten taxeren.

Gouden streeksieraden verkopen?

Heeft u gouden streeksieraden die u wilt verkopen? Door de tijd kunnen deze verkleurd of vervuild zijn. Maar vergist u zich niet, deze gouden streeksieraden kunnen toch een aanzienlijk bedrag waard zijn. Goudwisselkantoor biedt een reële prijs voor uw sieraden.

Over gouden streeksieraden

Veel gouden streeksieraden vertellen een verhaal. Sommige van deze sieraden droeg men bijvoorbeeld op bijzondere dagen, zoals bruiloften, begrafenissen en op zondag. Ook was aan de sieradendracht te zien of men van betere komaf was, of bij de arbeidersklasse hoorde. Lokaal hadden de streeksieraden vaak ook een eigen benaming. Streeksieraden zijn vooral bekend uit verschillende streken van Nederland. Denk aan de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden, Noord-Holland en Drenthe. De dorpen Volendam, Bunschoten-Spakenburg, Urk en Staphorst staan er ook bekend om.

Controle op echtheid

Goudwisselkantoor heeft al meer dan 40 jaar ervaring met gouden sieraden uit alle windstreken van ons land en daarbuiten. En dus ook met gouden streeksieraden. Heeft u streeksieraden, maar twijfelt u of deze van goud zijn? Neem gerust contact met ons op. Onze ervaren taxateurs leggen u graag uit hoe het zit.

Vrijblijvende taxatie van gouden streeksieraden

Voor een vrijblijvende taxatie van uw gouden streeksieraden gaat u naar een Goudwisselkantoor bij u in de buurt. Dat kan zonder afspraak.

Een mooie opbrengst voor uw oude sieraden?

Bekijk hier de ervaring van Janet Van der Hoek met het verkopen bij Goudwisselkantoor

Lees het verhaal

Gouden streeksieraden