Gouden Leopold België

Gouden Leopold België

De gouden Leopold is de bekende nationale gouden munt van België. Deze gouden munt van nominaal 20 Belgische frank dankt zijn bijnaam aan de koningen Leopold 1 en 2. Tijdens hun bewind werden vele gouden Leopolds geslagen. Bezit u deze gouden munten en wilt u deze verkopen? Kom dan naar Goudwisselkantoor voor een ernstig prijsaanbod.

Gouden Leopold verkopen?

Heeft u één of meer gouden Leopolds die u wilt verkopen? Kom naar Goudwisselkantoor. We zijn een serieuze partij met meer dan 40 jaar ervaring in de muntenhandel. Wij bieden u een reële prijs voor uw gouden munten.

Over de gouden Leopold of 20 Belgische franks

In België is deze gouden munt wel bekend onder drie namen. Officieel heeft deze beleggingsmunt een waarde van 20 Belgische frank. In de volksmond is hij beter bekend onder de naam Leopold of Gouden Leopold. Hij wordt ook wel de ‘Belgische Louis’ genoemd, naar koning Leopold de tweede. De gouden Leopold werd geslagen van 1834 tot 1882 tijdens de regeringen van de twee eerste koningen der Belgen. Na die tijd is er alleen in 1914 nog een gouden 20 Belgische frank uitgebracht met het portret van de toen zittende koning Albert. Het randschrift op alle gouden 20 Belgische franks luidt: ‘Dieu Protège La Belgique’ of ‘God Bescherme België’.

De voorzijde van de gouden Belgische Frank wordt gesierd door portretten van de Koningen Leopold 1&2 en Albert. De keerzijde van de munten wisselt. De eerste gouden Leopold kent de waarde aanduiding tussen eikenbladeren. De latere uitgaven van de gouden 20 franks tonen het wapenschild van België.

Gouden 20 franks

De gouden Leopold heeft ook twee broertjes en een neefje. De gouden 20 frankmunten van Zwitserland en Frankrijk en de Italiaanse 20 Lire zijn in gewicht en zuiverheid aan elkaar gelijk.

Vrijblijvende taxatie

Overweegt u uw gouden Leopolds te verkopen? Kom eens langs bij één van onze kantoren bij u in de buurt. We taxeren uw munten vrijblijvend én gratis. U kunt bij ons terecht zonder afspraak. U bent van harte welkom.

Gouden Leopold België