Gouden Napoleon Frankrijk

Gouden Napoleon Frankrijk

goud-bestellen

Gouden Napoleons behoren tot de bekendste gouden munten van Frankrijk. Deze munt van 20 Franse frank is geliefd onder particulieren en investeerders. Wilt u ook investeren in deze fraaie gouden beleggingsmunt? Bij Goudwisselkantoor koopt u de gouden Napoleon direct uit voorraad. Kom naar het dichtstbijzijnde kantoor voor een actueel prijsaanbod.

Gouden Napoleon: munt met een bijnaam

De gouden Napoleon dankt zijn naam aan de Franse keizers van twee eeuwen terug. De munt kende een nominale waarde van 20 Franse frank. Veel van deze munten worden gesierd door de portretten van Napoleon Bonaparte en Napoleon III.

De 20 gouden franks historie

De 20 Franse frank Napoleon wordt al sinds het begin van 1800 geslagen. De gouden munt kent verschillende uitvoeren, afhankelijk van de regerende vorst of keizer. Zo verschenen van keizer Napoleon III verschillende types. Graveur Barre tekende de ontwerpen. De munten werden geslagen in de verschillende munthuizen van Frankrijk: Parijs, Straatsburg en Lyon. In 1870 rolde de laatste gouden Napoleon uit de muntpers.

Gouden Napoleons geestverwanten

De gouden 20 Franse frank maakte onderdeel uit van een overeenkomst tussen de Zuid Europese landen. Binnen deze Latijnse muntunie werden de gouden en zilveren munten aan elkaar gelijkgesteld. Daarom zijn de gouden 20 frankmunten van Frankrijk, België en Zwitserland en de Italiaanse 20 Lire in gewicht, omvang en zuiverheid aan elkaar gelijk.

Gouden 20 Franse frank kopen

Wilt u ook investeren in gouden munten? Met de gouden 20 Franse frank Napoleon kiest u voor een solide munt. De munt staat binnen en buiten Europa goed bekend. En dankzij zijn relatief kleine omvang is hij ook eenvoudig verhandelbaar. We leveren deze gouden munt direct uit voorraad. Heeft u speciale wensen of wilt u verschillende gouden munten combineren? Kom langs voor een vrijblijvend gesprek.

Gouden Napoleon Frankrijk