Gouden munten

Gouden munten

goud-bestellen

Het inkopen en verkopen van gouden munten gebeurt al eeuwen. Meer dan 500 jaar voor Christus werden de eerste gouden munten geslagen. Goud is een zeer geschikt materiaal omdat goud zeer bestendig is en een vrij zeldzaam edelmetaal. Zeer geschikt om er gouden munten van te slaan.

Door de eeuwen heen zijn en vele gouden munten geslagen. Zo ook in Nederland en België. Gouden munten worden gekocht voor een verzameling of om te beleggen in goud. De meeste bekende munten in België zijn de Gouden Francs munten van Leopold.

In België zijn de 20 Francs gouden munten geslagen onder Koning Leopold I, Leopold II en Koning Albert. De Gouden munten van Leopold II zijn onderdeel van de samenwerking in de Latijnse Muntunie. Het was een samenwerkingsverband van België, Zwitserland, Frankrijk en Italië. Deze munt was dan ook een betaalmiddel en had een nominale waarde van 20 Francs en was in alle landen van de Latijnse Muntunie een betaalmiddel. Deze 20 Francs munten zijn ook bij aankopen.

Geschiedenis van gouden munten

In 1967 werd in Zuid-Afrika de eerste gouden beleggingsmunt geslagen. De gouden Krugerrand. Deze munt was in het begin bestemd als betaalmiddel maar door de schommelingen van de goudprijs en het omrekenen van de waarde was het geen succes. Deze Gouden Krugerrand werd de eerste munt om te beleggen in goud in de vorm van een munt. Deze gouden Krugerrand bestaat uit 1 Troy ounce puur goud.
Tijdens de boycot op Zuid-Afrika gingen meer landen Troy ounce munten uitbrengen. Canada produceerde de Maple Leaf, Amerika de Eagle, Australië de Nugget en China de Panda. Deze munten waren allemaal gemaakt van 1 Troy ounce puur goud.

Gouden beleggingsmunten kopen?

U kunt bij ons verschillende gouden beleggingsmunten kopen. Deze munten zijn geslagen van puur goud. Ze hebben het gewicht van 1 Troy ounce. De meeste gouden Troy ounce munten zijn in verschillende gewichten te verkrijgen.

De meeste verhandelde gouden munten zijn:

  • Gouden Krugerrand (Zuid-Afrika)
  • Gouden Maple Leaf (Canada)
  • Gouden Eagle (Amerika)
  • Gouden 50 Pesos (Mexico)
  • Gouden Panda (China)
  • Gouden Nugget (Australië)
  • Gouden Philharmoniker (Oostenrijk)
  • Gouden Brittania (Groot-Brittannië)

Is mijn spaargeld nog wel veilig?

Bekijk hier de ervaring van familie Hofstee met het kopen van edelmetalen bij Goudwisselkantoor

Lees het verhaal

Gouden munten