Platina munten

Platina munten

Platina beleggingsmunten zijn fraaie, maar relatief onbekende munten. Dit komt doordat platina een vrij zeldzaam edelmetaal is. Het grijswitte metaal is schaarser en moeilijker te vinden in de natuur dan zilver en goud. Platina wordt veel gebruikt in de industrie en voor het maken van sieraden. Platina munten worden vooral gemaakt voor de belegger. Deze munten zijn door hun kleine grootte makkelijk te verhandelen.

Platina munten verkopen?

Heeft u platina munten die u wilt verkopen? Goudwisselkantoor biedt een reële prijs voor uw munten.

Platina beleggingsmunten

Sinds eind jaren 80 van de vorige eeuw worden Platina beleggingsmunten uitgegeven. In veel gevallen zijn het troy ounce munten, met precies 1 troy ounce zuiver platina. De Royal Canadian Mint was één van de eerste producenten, die de platina Maple Leaf introduceerde. Ook bekend zijn de platina Wiener Philarmoniker van Münze Österreich en de Australische Koala van Perth Mint. Deze munten worden meestal jaarlijks nieuw uitgegeven door de munthuizen.

Platina is schaars

Platina munten komen in verhouding tot munten van goud zilver minder vaak voor. De winning van platina valt wereldwijd in het niet bij de goud- en zilverwinning. Platina wordt vooral gebruikt in de industrie. Het buigzame en kneedbare edelmetaal is goed bestand tegen chemische stoffen en hoge temperaturen.

Vrijblijvende taxatie van plantina munten

Wilt u weten wat uw platina munt kan opleveren? Kom dan eens langs bij één van onze kantoren bij u in de buurt. Een taxatie is vrijblijvend en kan zonder afspraak.

Platina munten