Platina baren

Platina baren

Heeft u een platina baar en wilt u die verkopen? Goudwisselkantoor biedt een reële prijs voor uw edelmetaal. En we betalen u direct uit, contant of per bank!

Platina: minder bekend edelmetaal

Platina is de wat minder bekende soort uit de groep edelmetalen. Platina of Platinum is een zilverwit edelmetaal. Het is schaars en moeilijker te vinden in de natuur dan goud en zilver. Platina wordt veel gebruikt in de industrie en voor het maken van sieraden. Platina baren worden vooral gemaakt voor de belegger. Door hun compacte formaat zijn platina baren makkelijk verhandelbaar.

Betrouwbare platina baren

Platina baren  worden door verschillende producenten gemaakt. Ze zijn er in gewichten van 10 gram tot en met 1 kilo. Smelterijen die het keurmerk dragen van de London Platinum & Palladium Market (LPPM) zijn bekend en vertrouwd. En dus gemakkelijk verhandelbaar. Hun platina baren voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Bekende merken zijn bijvoorbeeld Umicore en Heraeus.

Platina versus gouden baren

Hoewel het platina al langer werd gebruikt, kreeg het edelmetaal zo’n 500 jaar geleden pas de huidige naam. De winning van platina is wereldwijd maar een paar procent van de goud- en zilverwinning. Het buigzame en kneedbare edelmetaal is goed bestand tegen chemische stoffen en hoge temperaturen. Daarom wordt het veel gebruikt in industriële toepassingen.
Platina baren komen in verhouding tot baren van goud en zilver minder vaak voor.

Vrijblijvende taxatie van platina baren

Kom eens langs bij één van onze kantoren bij u in de buurt. Een taxatie is vrijblijvend en kan zonder afspraak. Verkoopt u uw platina baar? Dan betalen we u direct uit, contant of per bank

Platina baren