Een mooie opbrengst voor uw oude gouden sieraden?

Een mooie opbrengst voor uw oude gouden sieraden?

De prijzen van goud en zilver staan nog altijd historisch hoog. Gemiddeld levert edelmetaal drie keer zo veel op als vijftien jaar geleden. Janet van der Hoek (51) ontdekte de waarde van haar oude sieraden toen ze de vestiging van Goudwisselkantoor in haar woonplaats bezocht.

Janet las in een advertentie over de hoge prijzen van edelmetaal en dacht ineens aan een doosje met oude gouden en zilveren sieraden dat nog ergens onderin een kast lag. ‘Ik droeg ze niet meer en in de kast levert het ook niets op’, vertelt Janet. Toen ze besloot de vestiging van Goudwisselkantoor te bezoeken, waren haar verwachtingen niet al te hoog. ‘Ik dacht: als ik met een paar tientjes de deur uit loop, ben ik tevreden.’ Dat liep anders.

In een aparte ruimte nam de taxateur de tijd om haar sieraden nauwkeurig te keuren op een toetssteen. ‘Daarbij vertelde hij precies wat hij deed. Dat gaf me meteen een goed gevoel. Toen ik vertelde dat één van mijn vriendinnen nog gouden en zilveren munten heeft, gaf hij aan dat die ook waardevol kunnen zijn.’

Janet was blij verrast toen de taxateur haar de waarde vertelde. « Dat doosje oude en kapotte sieraden leverde ruim honderd euro op!’ zegt Janet lachend. ‘Ik heb het meteen aan mijn vriendinnen verteld. Die zijn nu ook in kasten en lades op zoek naar oude sieraden. »

Benieuwd naar de waarde van uw kostbaarheden? Bezoek een vestiging van Goudwisselkantoor bij u in de buurt voor een vrijblijvende taxatie.

Een mooie opbrengst voor uw oude gouden sieraden?