Goudstaaf 31,1 gram (1 Troy Ounce)

Goudstaaf 31,1 gram (1 Troy Ounce)

Goudstaven bestaan in veel verschillende soorten. Deze staven worden wereldwijd gemaakt voor beleggers. Door hun compacte formaat zijn goudstaven makkelijk verhandelbaar. Een goudstaaf van 31,1 gram is een van de meest voorkomende formaten.

Goudstaaf van 31,1 gram verkopen?

Heeft u een goudstaaf die u wilt verkopen? Goudwisselkantoor biedt een ernstige prijs voor uw goudstaven.

31,1 gram of troy ounce?

Goudstaven bestaan in formaten van 1 gram t/m 12,5 kilo. In de internationale handel in edelmetalen wordt een standaard rekeneenheid gebruikt: de troy ounce. 1 Troy ounce is vastgesteld op 31,1 gram. Daarom wordt een goudstaaf van 31,1 gram vaak een ‘troy ounce-baar’ genoemd.

Betrouwbare goudstaven

Het meeste goud dat in de natuur wordt gewonnen, wordt in goudstaven omgezet. Goudstaven worden door verschillende producenten gemaakt. Smelterijen die het keurmerk dragen van de London Bullion Market Association (LBMA) zijn bekend en vertrouwd. Hun goudstaven voldoen aan hoge kwaliteitseisen. En zijn dus gemakkelijk verhandelbaar.  Bekende merken zijn bijvoorbeeld Umicore, Credit Suisse en Heraeus.

Goudstaven zijn ook altijd voorzien van keurmerken waardoor de echtheid makkelijk is te controleren. Op deze keurmerken staan o.a. het gewicht en de zuiverheid vermeld. Vaak wordt ook de producent of zelfs het serienummer vermeld op de staaf.

Gratis taxatie

Kom eens langs bij één van onze kantoren bij u in de buurt. Een taxatie is vrijblijvend en kan zonder afspraak.

Goudstaaf 31,1 gram (1 Troy Ounce)