Gratis taxatie of meer informatie?

0800 26 41 7

HLN: Goudprijs door spanning tussen VS en Iran naar hoogste niveau in zes jaar

De goudprijs is vandaag naar het hoogste peil in zes jaar gestegen. Het edelmetaal wordt gezien als veilige haven tijdens onrustige tijden op de financiële markten. De conflicten tussen de Verenigde Staten en Iran en het uitblijven van een akkoord in de handelsruzie tussen de Verenigde Staten en China, voeden de onzekerheid op de beursvloeren.

Voor een troy ounce goud (31,1 gram) moest op de termijnmarkt in Singapore 1.436 dollar worden betaald. Dat niveau werd voor het laatst in 2013 bereikt. Een van de oorzaken voor de snelle stijging is de oplopende spanning tussen de VS en Iran, waarbij militaire acties niet worden uitgesloten.

Daarnaast zijn beleggers pessimistisch over het handelsoverleg dat op de G20-top komend weekend op de agenda staat. De Amerikanen zouden vastberaden blijven in hun eis om diepgaande economische en handelshervormingen van de Chinezen af te dwingen.

Kenners denken dat de goudprijs nog verder kan gaan stijgen door losser monetair beleid van centrale banken. In september 2011 bereikte de goudprijs het hoogste niveau ooit met meer dan 1.900 dollar.

Bron: HLN
Bekijk het originele artikel op: https://www.hln.be/geld/economie/goudprijs-door-spanning-tussen-vs-en-iran-naar-hoogste-niveau-in-zes-jaar~a2b08883/